Informujemy, że nie możemy już podawać informacji na naszej stronie, które mogłyby sugerować jakiekolwiek działanie lecznicze ziół lub grzybów. Obecne prawodawstwo UE zabrania tego, nawet pomimo tego, że tradycyjna medycyna chińska działała od tysięcy lat i jest sprawdzona na niezliczonej liczbie pacjentów. Jednocześnie nie możemy wspominać o efektach potwierdzonych przez obecne badania naukowe, ale wierzymy w zdrowy rozsądek naszych klientów. Szczegółowe informacje o ziołach i grzybach znajdują się w publicznie dostępnych źródłach w Internecie. Cenne informacje są na stronach www.tcmencyklopedie.cz.
Kolcowój to czerwone owoce kolcowoju chińskiego lub kolcowoju obcego. Owoce są suszone i mają smaczny, lekko słodki smak. W chińskiej medycynie stosuje się już ponad dwa tysiące lat. Dzięki wysokiej zawartości ważnych składników odżywczych jest popularnym stymulantem.
Język: czerwony częściowo bez powłoki lub bez powłoki
Puls: cienki, pusty
Chiński | Polski | Łaciński |
Gou Qi Zi | kolcowój, owoc | Fruc. lycii |
Sheid, Bensky, Ellis, Barolet: Chinese Herbal Medicine Formulas and Strategies
Shied, Ellis - Handbook of Formulas in Chinese Medicine
John K.Chen, Tina T.Chen - Chinese Herbal Formulas and Applications
Ando - Farmakologia klasycznej medycyny chińskiej
Hampen, Fischer - A materia Medica for Chinese Medicine
Giovanni Maciocia- The Practice of Chinese Medicine
Giovanni Maciocia- The Tree Treasures
http://tcmencyklopedie.cz
Tradycyjne i sprawdzone
receptury nalewek
Kosmetyki pielęgnacyjne
dla naturalnego piękna