Acerola jest tropikalnym, wiecznie zielonym drzewem, które ma swoją ojczyznę w Ameryce Środkowej i Południowej, głównie na obszarze Antyli i Barbados, więc czasami jest określana jako wiśnia antylska / barbadoska. Teraz możemy spotkać się z Acerolą w Azji, Afryce i Australii. Drzewo jest znane i lubiane głównie ze względu na owoce, które rozwijają się po kwitnieniu czerwono-różowych kwiatów. Przypominają wiśnie, ale mogą mieć nawet 3 cm. Na początku są żółtawe, stopniowo zaczerwienione. Kolor jest nasycony, skóra gładka i lśniąca. Można je spożywać na surowo, gotowane, przetwarzane w sosach, sokach, winach, dżemach i puree.
Pragniemy poinformować, że nie możemy już podawać twierdzeń na naszej stronie, które mogłyby sugerować jakiekolwiek działanie lecznicze ziół lub grzybów. Obecne prawodawstwo UE zabrania tego. Mimo że tradycyjna chińska medycyna działa od tysięcy lat i została przetestowana na niezliczonych pacjentach. Jednocześnie nie możemy wspominać o efektach potwierdzonych przez obecne badania naukowe, ale wierzymy w zdrowy rozsądek naszych klientów. Szczegółowe informacje na temat ziół i grzybów są dostępne w publicznie dostępnych źródłach w Internecie. Cenne informacje są stronie www.cinskyherbar.cz lub www.tcmencyklopedie.cz.
Tradycyjne i sprawdzone
receptury nalewek
Kosmetyki pielęgnacyjne
dla naturalnego piękna